Sisältöjen avulla kaikki irti verkkokauppojen huippumyyntipäivistä

Verkkokaupoista ostetaan tiettyinä päivinä normaalia enemmän. Maailmanlaajuisesti suurin myyntipäivä verkkokaupoissa on Single’s Day, 11.11., joka on saanut alkunsa Aasiasta. Vaikka suuret kulutuskarnevaalit usein leviävätkin myös globaaleiksi ilmiöiksi, on suomalaisten verkkokauppojen hyvä pitää mielessä, että niiden lisäksi yksi suurimmista myyntipäivistä Suomessa on veronpalautusten maksupäivä.

Myy Agency

palm-leaves-1

Verkkokauppatoimijat ovat usein itse olleet luomassa näitä erityisiä ostopäiviä, joiden aikaan tarjolla voi olla erityisiä alennuksia tai kampanjoita. Esimerkiksi USA:n suurimmat myyntipäivät verkkokaupoissa ovat kiitospäivä, Black Friday ja Cyber Monday, joista kaksi jälkimmäistä ovat levinneet myös meille Suomeen.

Miten myynnin huippupäivät sitten tulisi hyödyntää? Alibaban Single’s Dayn verkkokauppa-asiakkaita tutkittaessa* on huomattu, että yhtä tärkeää, kuin riittävä tieto alennuksista ja kampanjoista, on kulutusjuhlan sosiaalinen puoli. Toisten kuluttajien toiminnan jäljittely ja hyväksynnän tarve muovaavat merkittävästi kuluttajan toimintaa ja ostokäyttäytymistä.

Millä ostamisen sosiaalista puolta voi sitten vaalia? Erilaisilla sisällöillä voit tehdä verkko-ostamisesta sosiaalisempaa. Kuluttajia osallistamalla voit saada myös asiakkaasi tuottamaan sisältöä, kuten suosituksia ja kokemuksia tuotteista, sivustollesi tai omistettuun ja ansaittuun mediaan.

  • Tarjoa vinkkejä tuotteen haluttavuudesta. Myyntivolyymin, suosittelujen ja arvosanojen avulla kuluttaja voi päätellä, miten paljon muut ovat tuotetta ostaneet. Jos muut ovat halunneet sen, minäkin haluan sen.
  • Mahdollista vaikuttajien kulutuskäytöksen seuraaminen. Asiakkaat seuraavat ja kopioivat vaikuttajien kuluttamista. Vaikuttajalle voi esimerkiksi antaa yrityksen Instagram-tilin haltuun.
  • Kannusta kuluttajatkin kirjottamaan suositteluja. Muiden kuluttajien suosittelut ovat uskottavampia kuin esimerkiksi vaikuttajien tai ammattilaisten kirjoittamat.
  • Myös itse tuotetut sisällöt esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai blogissa voivat tukea ostamista. Tarinallisuus on yhä tärkeämmässä osassa brändin luonnissa ja ylläpitämisessä.
Mikäli sisällöntuotanto tuntuu työläältä tai kaipaat uusia näkemyksiä sisältöstrategiaasi, me Myyllä voimme olla avuksi. Ota siis rohkeasti yhteyttä! Tilaa myös uutiskirjeemme Myysletter ja pysy ajan tasalla markkinointi- ja somemaailmasta.

Myysletter

Pysy mukana viestinnän vinkeissä.

Subscribe

  • Subscribe to Myysletter, our newsletter (in Finnish)
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
figure

Heitä viestiä!

Palaamme 2 päivän sisällä asiaan.

Get in touch

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
person

“Teemme viestintää fiksusti, laadukkaasti ja ketterästi.”