Yksi video, kiitos – näin selviät videotuotannon formaattivalinnoista

Videoformaattia hyödynnetään yhä kasvavissa määrin osana markkinointiviestintää, eikä ihme: HubSpotin toteuttaman tutkimuksen mukaan yli 85 prosenttia markkinoijista näki videon tehokkaana työkaluna bränditietoisuuden kasvattamisessa, sitoutumisten lisäämisessä sekä tuotetietoisuuden parantamisessa.

Videoiden tuottaminen on muuttunut nykytekniikan ansioista melko helpoksi. Myöskään ulkopuolisen videotuotannon ostaminen ei ole enää vain harvojen saavutettavissa laskeneiden tuotantokustannusten myötä. Enää siis se, tehdäänkö videoita, ei ole ydinkysymys, vaan se, millainen videon pitäisi olla? Minkä pituinen, ja mitä kokoja tarvitaan?

Tämän artikkelin pohjalta olet askeleen pidemmällä suunnitellessasi videosisältöä osaksi markkinointiviestintäsi kokonaisuutta.

Veera Paukku

Aloita tavoitteesta

Askel taaksepäin auttaa usein kokonaiskuvan hahmottamisessa: aloita siis miettimällä videosi tavoitteet. Kun tavoite on kirkkaana mielessäsi, on helpompi miettiä, mihin ostopolun vaiheeseen kaavailemasi sisältö osuu. Tätä kautta löydät myös kohderyhmillesi sopivimmat jakelukanavat. Sisällöntuottajan muistilistastamme voi olla tässä kohtaa apua.

Kanavat antavat sinulle jo enemmän työkaluja formaattiratkaisujen tekemiseen. Eri kanavissa nimittäin toimivat eri pituiset, tyyliset ja kokoiset videot. Kannattaa tutustua kunkin kanavan videoihin ja erityisesti niissä hyvin menestyvään sisältöön. Käy läpi myös kilpailevien yritysten sisältöä! Somekanavien osalta monet julkaisualustat ja työkalut tarjoavat dataa parhaista käytännöistä. Kannattaa tutustua esimerkiksi Sprout Socialin tai Hootsuiten keräämään tietoon.

Pst! Pystymallinen video trendaa!
TikTok, Reels, Storyt, YouTube Shorts – pystymallisten, usein lyhyiden videoiden aikakausi on täällä. Seuraa tätä formaattia tarkalla silmällä.

 

Hyödynnä videosisällöt monipuolisesti

Sama pohjamateriaali on useimmiten modifioitavissa eri pituisiksi ja kokoisiksi sisällöiksi. Näin yksi sisältö palvelee usean eri kanavan tarpeita. Pitkän, vaakamallisen webinaarivideonkin saa editoitua lyhyemmiksi teaser-pätkiksi sosiaaliseen mediaan tai tietoiskuiksi omille verkkosivuille.

Sisällön uudelleenkäyttöä voi toki tehdä myös optimoinnin kautta. Seuraa statistiikkaa katseluajoista, ja löydä ne hetket, joissa yleisösi kiinnostus katkeaa. Editoi sen jälkeen videota napakammaksi tai luo kokonaan uusi loppuosa sisällölle. Muutosten jälkeen seuraa, paraneeko katseluaika.

 

Videotuotanto onkin seuraava askel ratkaistavaksi – luonnistuuko sisältö omin voimin, vai tarvitaanko avuksi kumppani? Videotuotannon oppaastamme saat vinkkejä in-house tuotantoon.

Myysletter

Pysy mukana viestinnän vinkeissä.

Subscribe

  • Subscribe to Myysletter, our newsletter (in Finnish)
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
figure

Heitä viestiä!

Palaamme 2 päivän sisällä asiaan.

Get in touch

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
person

“Teemme viestintää fiksusti, laadukkaasti ja ketterästi.”