Onnistunut videosisältö: osa 3.

Jälkituotanto viimeistelee videon

Myy Agency

Kun video on kuvattu, jäljellä on vielä jälkituotantotyö. Se sisältää yleensä leikkaamista eli editointia, kuvankäsittelyä sekä äänitöitä. Jälkituotannossa videosta tehdään juuri niin hieno kuin esituotantovaiheessa suunniteltiinkin.

Editointi ja äänityöt – jälkituotannon aika

 

Kuvitellaan tilanne: Olet laatinut mahtavan Storyboardin ja kuvannut videon tuotantovaiheessa. Sinulla on tuntikaupalla materiaalia. Ottoja on useita, ja lisäksi muistikortti on pullollaan kuvituskuvaa. Valmista? Ehei!

Edessäsi on jälkituotanto – onnistuneiden ja epäonnistuneiden ottojen erottelua, valittujen ottojen ja kuvituskuvan leikkaamista kokonaisuudeksi, äänitöitä sekä editointia, kuten mahdollista grafiikan lisäämistä ja värimäärittelyä.

Mikä jälkituotanto?

  • Editointi: Videon onnistuneiden ottojen valinta, eli leikkaaminen, on yksi tärkeimmistä jälkituotannon vaiheista. Videota leikataan ja järjestellään niin, että siitä tulee johdonmukainen ja helposti ymmärrettävä. Leikkausprosessissa voidaan käyttää erilaisia työkaluja, kuten hidastuksia, nopeutuksia ja leikkeiden yhdistämistä eri tavoilla.
  • Värimäärittely: Värien korjaus ja kalibrointi ovat tärkeitä videotuotannossa. Värimäärittelyllä voidaan korjata kuvan yleistä sävyä ja kirkkautta sekä luoda haluttu tunnelma ja visuaalinen ilme.
  • Äänisuunnittelu: Videon ääniraita on yhtä tärkeä kuin kuva. Jälkituotannon aikana voidaan lisätä taustaääniä, musiikkia, äänitehosteita ja dialogin korjauksia.
  • Visuaaliset efektit: Visuaaliset efektit voivat olla hyödyllisiä videon parantamiseksi ja korostamiseksi. Jälkituotannon aikana voidaan lisätä animaatioita, erikoistehosteita ja muita visuaalisia efektejä, jotka antavat videolle entistä ammattimaisemman lopputuloksen.
  • Tekstit ja grafiikat: Tekstit ja grafiikat voivat olla hyödyllisiä, jos haluat korostaa tiettyjä asioita videossa. Tämä voi sisältää yksinkertaisimmillaan esimerkiksi plansseja, kuten tekstiruudut ja nimiplanssit.
  • Viimeistely ja jakelu: Lopuksi video viimeistellään, tarkistetaan ja tallennetaan sopivaan formaattiin. Tämän jälkeen video voidaan jakaa eri kanaville, kuten sosiaaliseen mediaan, YouTubeen tai televisioon.

Yllä olevat ovat vain yleisimpiä jälkituotannon vaiheita. Jokainen video on erilainen, ja jälkituotantoprosessi elää sen mukaan, millainen lopputulos halutaan ja minkälaajuinen projekti ja sen budjetti on. Yksinkertaisten haastatteluvideon ottojen yhdistäminen on huomattavasti kevyempi työ, kuin monimutkainen kokonaisuus animointeineen ja infograafeineen.

Mitä enemmän halutaan elävöittää, selkeyttää kerrontaa ja lisätä elementtejä, sitä enemmän jälkituotantoon kannattaa panostaa.

Ja vielä lopuksi: muistathan, että valmis video ei saa katselukertoja, jos sitä ei markkinoida. Siksi on tärkeää suunnitella videon jakelu oikeaan kanavaan, ja toteuttaa se houkuttelevasti.

Kiinnostavatko videotuotannon muutkin vaiheet? Lataa videotuotannon oppaamme:

Myysletter

Pysy mukana viestinnän vinkeissä.

Subscribe

  • Subscribe to Myysletter, our newsletter (in Finnish)
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
figure

Heitä viestiä!

Palaamme 2 päivän sisällä asiaan.

Get in touch

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
person

“Teemme viestintää fiksusti, laadukkaasti ja ketterästi.”