Urheiluopistosäätiö

Videoilla eloa viestintään

 • Asiakas

  Urheiluopistosäätiö

 • Kumppanuus

  Jatkuva yhteistyö

 • Palvelut

  Viestinnän strateginen suunnittelu, sosiaalinen media, sisällöntuotanto

Urheiluopistosäätiö tukee vuosittain urheilua ja liikuntakasvatusta Suomessa noin puolella miljoonalla eurolla. Suomen mittakaavassa se on merkittävä summa urheilun ja liikunnan edistämiseksi. Visiossaan Urheiluopistosäätiö haluaa olla yksi tunnetuimpia yhdenvertaisuuden edistäjiä. Se näkyy niin apurahojen kohteissa kuin viestinnän sisällöissäkin.

Yhteistyön alussa viestinnän keskeiseksi, lyhyen tähtäimen tavoitteiksi asetettiin uusien sisältöformaattien testaaminen sekä viestinnän mittaamisen kehittäminen. Sosiaalisen median työtä oli jo tehty ansiokkaasti parisen vuotta, mutta pääasiassa teksti- ja kuvasisällöillä.

Yhteistyö komeasti liikkeelle TAHTOssa

Päätimme ottaa ensimmäiseksi askeleeksi liikkuvan kuvan tuotannot. Tosi toimiin päästiinkin heti kättelyssä ainutlaatuisen tilaisuuden myötä: säätiö jakoi 70-vuotisen taipaleensa kunniaksi kolme urheilutekopalkintoa.

Live-tilaisuuteen Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTOon myyläiset pakkasivat paitsi valo- ja videokuvauskalustonsa myös striimauspöytänsä. Näin sidosryhmien ja median edustajille saatiin mahdollisuus seurata tilaisuutta myös etänä – joko suorana lähetyksenä tai tallenteelta jälkikäteen.

Lähes puolet videosisältöä

Vajaassa vuodessa Urheiluopistosäätiön sisältöformaattien painosuhdetta on saatu muutettua merkittävästi: videoiden osuus markkinoiduista sisällöistä on kasvanut lähes nollasta 46 prosenttiin.

 

Sitoutunut yleisö

Yhteistyön alussa huomasimme, että sosiaalisen median analytiikka osoitti poikkeuksellisia lukuja yleisön sitoutumisesta. Artikkelisisällöt olivat olleet kohdeyleisölleen jo erittäin kiinnostavia, mutta videot toivat selvästi vielä lisäarvoa. Eniten sitoutumista Urheiluopistosäätiön sosiaalisen median tileihin kasvatti videosisältö Puolustusvoimien urheilukoulun leiriltä Pajulahdesta, johon sitoutumisaste oli hurjat 56 prosenttia.

Luetuin artikkeli puolestaan oli keväällä 2023 verkkosivuanalytiikan ja sosiaalisen median klikkauksien perusteella juttu para-alppihiihtäjä Nette Kivirannasta.

Olemme lyhyessä ajassa saaneet laajennettua tekstien rinnalle liikkuvan kuvan tärkeäksi sisällön painopisteeksi. Kuitenkin tärkeintä on ollut huomata, että yleisömme on ottanut uudet viestintätavat hienosti vastaan ja on entistäkin sitoutuneempaa.”

Jukka Hako, toimitusjohtaja

 • 0
  %
  videosisältöä
 • 0
  %
  paras sitoutumisaste videoon

Myysletter

Pysy mukana viestinnän vinkeissä.

Subscribe

 • Subscribe to Myysletter, our newsletter (in Finnish)
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
figure

Heitä viestiä!

Palaamme 2 päivän sisällä asiaan.

Get in touch

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
person

“Teemme viestintää fiksusti, laadukkaasti ja ketterästi.”