Suomen suosituimmat somekanavat

Missä sosiaalisen median kanavissa asiakkaasi viihtyvät? Tilastokeskuksen vapaa-aikatutkimus selvitti suomalaisten tapoja käyttää nettiä ja etenkin sosiaalista mediaa. Koostimme tutkimuksen pohjalta tämän tietoiskun yrityksesi somemarkkinoinnin pohjaksi!

Myy Agency

Some

Facebook on maailman käytetyin somepalvelu

Facebook pitää maailmanlaajuisesti somekanavien kärkisijaa, ja Suomessa se on toiseksi käytetyin sosiaalisen median palvelu. Siellä viihtyvät yli puolet kaikista suomalaisista.

Seuraavaksi suosituimmat Facebook Messenger ja Instagram ovat keskenään lähes yhtä suosittuja, niitä käyttää suomalaisista noin kolmannes. Muut kanavat, kuten Snapchat, LinkedIn, Twitter ja Pinterest, ovat huomattavasti vähemmän käytettyjä. Esimerkiksi Twitteriä käyttää vain joka kymmenes.

Pääsääntöisesti mitä vanhempi käyttäjä on, sitä vähemmän hän viihtyy somessa. Nuorten elämässä somen seuraaminen on aktiivinen osa arkea.

Nuoret viihtyvät Facebookia paremmin Instagramissa ja Snapchatissa

Huomionarvoista on se, että Facebookin suurin käyttäjäryhmä on 20-44-vuotiaat aikuiset. 10-14-vuotiaista vain 22 prosenttia on Facebookissa, mutta jopa 75 prosenttia Instagramissa. Samasta ikäryhmästä 72 prosenttia käyttää Snapchatia.

Ikäraja kaikkiin edellä mainittuihin kanaviin on 13 vuotta, mutta tutkimuksessa on otettu huomioon koko 10-14-vuotiaiden ikäryhmä.

15-19-vuotiaista 71 prosenttia on Facebookissa, 81 prosenttia Instagramissa ja 85 prosenttia Snapchatissa.

Suomessa käytetään eniten viestisovellus WhatsAppia

Suomessa käytetyin sosiaalisen median palvelu on viestisovellus WhatsApp. Sitä käytetään ahkerasti kaikissa ikäluokissa. 10-34-vuotiaista suomalaisista yli 90% käyttävät viestimiseen nimenomaan WhatsAppia.

Tällä hetkellä yritykset eivät voi mainostaa WhatsAppissa, mutta vuonna 2020 se on jo mahdollista. Pysy siis kuulolla!

Sukupuolten välillä erot ovat hyvin pieniä. Naiset ovat aavistuksen verran ahkerampia somen käyttäjiä lähes kaikissa kanavissa, paitsi LinkedInissä ja Twitterissä, joissa miehiä on hieman enemmän.

 

Tarvitko apua yrityksesi somemarkkinoinnin suunnittelussa? Ota yhteyttä!

Myysletter

Pysy mukana viestinnän vinkeissä.

Subscribe

  • Subscribe to Myysletter, our newsletter (in Finnish)
figure

Heitä viestiä!

Palaamme 2 päivän sisällä asiaan.

Get in touch

person

“Teemme viestintää fiksusti, laadukkaasti ja ketterästi.”