Oulun kaupunki: Uudistuva Oulu

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut vastaa useista kaupunkialueen kehittämiseen liittyvistä hankkeista. Organisaation toiminta liittyy vahvasti kaupunkikehityksen mahdollistamiseen ja kaupunkistrategian toteuttamiseen.

Myy toteutti Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen käyttöön viestintäkonseptin ”Uudistuva Oulu”, jonka alle voitiin koota kaikki keskeiset ydinkeskustassa ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat kaupunkikehittämisen kohteet.

Aiemmin verkkosivuilla hajallaan ollut tieto kasattiin yhdeksi kokonaisuudeksi Uudistuva Oulu -verkkosivulle. Myy loi sivustolle rakenteen ja sisällön sekä ohjeisti graafisen ilmeen soveltamisessa. Sivustoa päivittää Oulun kaupunki.

Myy on ollut tukemassa myös yksittäisen hankkeiden viestintää ideoimalla erilaisia toimenpiteitä ja toteuttamalla mm. torialueen arkkitehtikilpailun tiedottamisen, verkkosivusisällöt ja Facebookissa toteutetun yleisöäänestyksen. Ennen voittajan julkistusta arkkitehtuurikilpailusta tiedotettiin advertoriaalin muodossa sanomalehti Kalevassa ja Forum 24:ssa. Ilmoitus julkaistiin marraskuussa 2015. Klikkaamalla kuvaa pääset lukemaan sen.

 

Torialueen kehittämisestä tehtiin myös laaja kuntalaiskysely, jossa oululaiset saivat kertoa toiveitaan tulevaisuuden kauppatorista. Myy analysoi tulokset ja tuotti niistä infografiikat ja tietopaketin viranhaltijoiden ja kaupungin päättäjien käyttöön.