usan-vaalivaittelyt-rikkovat-twitterin-ennatyksia

USA:n vaaliväittelyt rikkovat Twitterin ennätyksiä

12.10.2016

Donald Trumpin ja Hillary Clintonin showbisneksestä vahvoja vaikutteita ammentavat vaaliväittelyt ovat herättäneet valtavasti huomiota ympäri maailmaa.

Vaalikamppailun toinen suuri väittely oli näistä tähän mennessä ehkä likaisin. Twitterin mukaan tämä oli eniten twiitattu vaaliväittely ikinä, ja siitä keskusteltiin jopa 17 miljoonalla twiitillä. Hämmästyttävää on, että vaikka kyseessä on vaaliväittely, eivät poliittiset aiheet suinkaan olleet isoimmassa roolissa sosiaalisen median keskusteluissa. Eniten twiitattu aihe väittelyn aikana oli – ymmärrettävästi – se, miten Trump kohtelee naisia. Keskustelun taustalla oli tämä juuri ennen väittelyä julkaistu shokeeraava video.

Itse väittelyn eniten twiitattu hetki koitti, kun Trump sanoi olevansa eri mieltä republikaanien varapresidenttiehdokkaan Mike Pencen kanssa liittyen Syyrian politiikkaan. Seuraavalle sijalle kipusi Trumpin väite, että hän on herrasmies.  Kolmantena oli Trumpin uhkaus passittaa Clinton vankilaan.

 

Eniten twiitatut aiheet liittyen politiikkaan olivat:

  1. Terrorismi
  2. Ulkomaanpolitiikka
  3. Talous
  4. Terveydenhuolto
  5. Aseet

Trump sai selvän murskavoiton vertailussa, jossa tarkastellaan kummasta ehdokkaasta keskusteltiin enemmän Twitterissä. Näkyvyyden laatu on kuitenkin asia erikseen. Jokainen voi itse päätellä, kertooko twiittivyöry Trumpin puheenvuorojen kannatuksesta vai onko asia juurikin päinvastoin.

Lukuja analysoitaessa täytyy myös ottaa huomioon, että tutkimusten mukaan nuoret demokraatit ovat republikaaneja aktiivisempia lähes kaikilla sosiaalisen median alustoilla.

 

Väittelyn aikana molemmat kandidaatit saivat hyvän määrän lisäseuraajia Twitterissä. Clinton sai 25 000 ja Trump 16 000 uutta seuraajaa.

Tässä vielä muutamia mielenkiintoisia reaktioita väittelyyn Twitterissä. Ne kuvaavat hyvin, millaista keskustelu sosiaalisessa mediassa oli:

  

 

 

Viimeiset kaksi väittelyä ovat hyvin todistaneet, miten suuri rooli sosiaalisella medialla on tämän vuoden presidentinvaaleissa. Vaalidebatti käy internetissä vähintäänkin yhtä kiihkeänä kuin paikan päällä studiossa.

Ja sokerina pohjalla – eniten uudelleentwiitattu twiitti väittelyn aikana oli:

 

Kuvat: Twitter

– Tanja –