mobiiliystavallisyys-on-tarkeaa-kayttajille-ja-hakukoneille

Mobiiliystävällisyys on tärkeää käyttäjille ja hakukoneille

Responsiivisuudesta ja mobiilin tärkeydestä ollaan puhuttu jo vuosia ja niiden pitäisi olla itsestäänselvyyksiä. On sanomattakin selvää, että jos näin ei ole, on yrityksen digipresenssi mitä luultavimmin erittäin huonolla tasolla. Oma kanava on digimarkkinoinnin lähtökohta ja ilman sen toimivuutta voit olla varma, että se ei ainakaan tue liiketoimintaasi.

Nettisivujen responsiivuuden tärkeydestä kertoo mobiililaitteiden yleisyys ja niiden käytön määrä. Suomessakin mobiililaitteet ovat mukana paikassa kuin paikassa ja niitä käytetään juuri silloin kun tietoa tarvitaan. Luultavasti myös sinä olet googlannut jotain paikkariippumattomasti ja huomannut, että tiedon saaminen on helppoa – melkein aina. Kuitenkin joudumme välillä tilanteeseen, jossa toivottu tieto ei löydy välittömästi sivustolta ja joudumme zoomaamaan, jotta voimme painaa oikeaa linkkiä. Ärsyttävää? Ehkä ei, mutta ainakin tehotonta.

Oletko ikinä miettinyt, miten sivuston toimivuus vaikuttaa käyttäytymiseesi? Selkeät ja mobiiliystävälliset sivustot eivät aina saa kiitostasi – olemme jo niin tottuneita toimiviin ja helppokäyttöisiin sivustoihin, että pidämme niitä itsestäänselvyyksinä. Samaan aikaan löydämme edelleen vanhoja ja huonosti toimivia sivustoja, joilta poistumme niiltä välittömästi, emmekä tule takaisin.

Jotta laadukkaan sisällön löytäminen olisi helpompaa mobiilisti, on Google ilmoittanut päivittävänsä hakukoneensa algoritmin tiistaina 21.4.2015. Kyseinen päivitys tulee vaikuttamaan ainoastaan mobiilikäyttäjiin. Samalla se tulee vaikuttamaan monen yrityksen löydettävyyteen – mahdollisesti haitallisesti.

– Max –