miten-sisallontuotanto-pidetaan-vauhdissa-kesallakin

Miten sisällöntuotanto pidetään vauhdissa kesälläkin

Suunnitelmallisuus, pitkäjänteisyys ja jatkuvuus ovat menestyksekkään sisällöntuotannon avaimia. Kaikkien sisältöjen ei tarvitse olla täydellisiä, mutta on tärkeää, että uusia sisältöjä julkaistaan jatkuvasti – myös lomalla. Omasta mielestä epätäydellinen blogiteksti on kuitenkin tyhjää parempi.

Vaikka toimisto hiljenisikin heinäkuussa, eivät suomalaiset lopeta kuluttamasta sisältöjä kesälläkään. Internet ei nuku koskaan, eikä verkossa esiintyvillä yrityksillä voi enää olla kahdeksasta neljään –ajattelutapaa. Yritys on esillä ja arvioitavissa verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissa 24/7, vuoden jokaisena päivänä.

Poimi vinkkimme siihen, miten pidät yritysblogin vireänä kesälläkin!

1. Kerää ideoita varastoon

Kirjoitusmotivaatio tyssää helposti ideoiden puutteeseen: blogitekstiä on vaikea saada alulle, jos ei tiedä, mistä kirjoittaisi. Avatkaa siis sisällöntuotantovastuussa oleville yhteinen, avoin dokumentti, johon keräätte ideoita varastoon. Inspiraation iskiessä valmiista listasta on helppo napata idea, josta kirjoittaa.

2. Laadi selkeät ohjeet

Sisällöntuotanto helpottuu kummasti, jos kaikille on selvää, mitä tavoitellaan. Laatikaa siis yhteiset ohjeet, jossa käydään läpi sisällöntuotanto vaihe vaiheelta. Oma tietotaito on helpompi muuttaa blogitekstiksi, kun seuraa selkeitä ohjeita. Lisäksi samaa kaavaa noudattelevat tekstit sujahtavat blogiin nätisti, vaikka kirjoittajia olisi useampia.

3. Ajasta etukäteen

Sisällöntuotanto on tehokkainta silloin, kun kirjoittajan mielentila ja motivaatio ovat kohdallaan. Tekstejä kannattaa siis tuottaa etukäteen niin paljon, kun vain pystyy. Valmiita tekstejä on helppo ajastaa julkaistavaksi silloin, kun töissä on kiirettä – tai kun olet lomalla.

4. Hyödynnä vierasbloggaajia

Vaikka yritysblogi on hyvä kanava oman äänen esiin tuomiselle, kannattaa estradi luovuttaa välillä myös yrityksen ulkopuolisille asiantuntijoille. Vierailevan bloggaajan asiantuntemus yhdistetään yritykseen, vaikkei asiantuntija yrityksessä työskentelisikään. Lisäksi vierasbloggaajien käyttö tuo varmasti kaivattua lisäsisältöä blogiin.

Älä heitä kesäkuukausia hukkaan! Hyödynnä lomaviikkojen potentiaali tehokkasti näin.

– Salla –