mita-on-alkuperainen-videosisalto

Mitä on alkuperäinen videosisältö?

Mikä yhdistää muun muassa Applea, Netflixiä, Facebookia ja Amazonia? Vastaus on alkuperäinen videosisältö, original video content.

Sisällöntuotannossa tullaan näkemään entistä mittavammin isojen brändien omaa, itse tuottamaa sisältöä. Trendi on erityisen vahva videoiden ja muun visuaalisen sisällön saralla. Hyvänä esimerkkinä toimivat Netflixin omat sarjat ja elokuvat, jotka kulkevat nimellä Netflix Originals.

Applen julkistettua tavoitteensa käyttää yli miljardi dollaria alkuperäiseen sisältöön, on sisältömarkkinoijan viimeistään myönnettävä, ettei oman sisällöntuotannon tärkeyttä voi ohittaa. Vaikka Applen alkuperäiseen sisältöön kohdistamat resurssit eivät nousekaan aivan Amazonin tai Netflixin vastaavien tasolle, ei päätöstä voi pitää vähäpätöisenä. Esimerkiksi Joe Pulizzi ja Robert Rose jopa ennustivat, että Apple ostaa Disneyn.

 

Mitä markkinoijan tulee tietää alkuperäisestä videosisällöstä?

 

  1. Perinteiset mediat, kuten TV ja radio, menettävät valtaansa. Kuluttajien rakastamat sisällöt tulevat nykyään suoraan yritysten omiin kanaviin. Markkinoinnissa tuleekin nyt pohtia, tuotetaanko omaa sisältöä itse, vai haetaanko kenties yhteistyömahdollisuuksia toisten yritysten kanssa.

 

  1. Kuluttajat täytyy saada sitoutettua brändin sisältöön. Sitouttamisessa oma, alkuperäinen ja uniikki sisältö on lyömätöntä. Netflix on onnistunut tässä erinomaisesti esimerkiksi Orange is the New Black ja Stranger Things –sarjoillaan.

 

  1. Korkealaatuinen, alkuperäinen sisältö nousee hakukonetuloksissa korkeammalle. Tämä tarkoittaa lisää liikennettä sivuille. Lisäksi video on formaattina myös siksi hyvä, että se nousee esimerkiksi Facebookissa paremmin käyttäjien aikajanoille.

 

 

Alkuperäinen videosisältö on siis yritysten ja brändien tuottamaa omaa sisältöä, kuten sarjoja tai elokuvia. Kun kuluttajia koukuttava sisältö on saatavilla vain tuottajan omilta sivuilta tai palvelualustalta, voi yritys varmistaa, että kaikki sisältöön liittyvä verkkoliikenne ja taloudellinen hyöty kohdistuu yritykseen itseensä. Jäikö konsepti vielä hämäräksi? Hyviä esimerkkejä alkuperäisestä videosisällöstä markkinoinnissa ovat esimerkiksi Helenin The Yrjö Show ja Red Bull TV:n omat ohjelmat.

Jos videontuotanto ja oma alkuperäinen videosisältö eivät vielä istu markkinointiisi, kokeile podcasteja tai optimoi blogitekstisi mahdollisimman alkuperäisiksi! Podcasteja tai esimerkiksi somevideosarjan pystyy nykyään jo tuottamaan pienemmälläkin budjetilla.